10 lucruri interesante și mai putin cunoscute despre elefanți

Elefanții sunt animale maiestuoase, iar printre multe popoarele care trăiesc în habitatul elefanților, aceștia sunt asociați cu înțelepciunea și cunoașterea. Acest lucru nu este surprinzător – inteligența elefanților este deosebită, în special în cultura antică din India. Elefanții sunt creaturi inteligente și calme, până în momentul în care devin furioși – atunci devin extrem de periculoși.
Astăzi vă prezentăm 10 fapte interesante și mai puțin cunoscute despre aceste mamifere deosebite.

Elefanții sunt cele mai mari animale vii. Lungimea corpului lor atinge 6-7,5 metri, iar greutatea medie este de 5 tone. Cel mai mare elefant înregistrat vreodată a fost împușcat în Angola în 1956. Acest mascul cântărea aproximativ 11.000 de kilograme, cu o înălțime de 3,96 metri.

Elefanții sunt animale de familie. Femelele trăiesc în turmă, care este considerată cea mai coezivă societate dintre toate grupurile de mamifere. Femela părăsește turma numai dacă moare sau vânată. Masculii părăsesc turma la aproximativ 12 ani și trăiesc în „turme de burlaci” temporare până se maturizează, iar apoi trăiesc singuri.

Elefanții se împerechează pe tot parcursul anului, dar femela este fertilă doar câteva zile pe an. În acest timp, masculii o vor îngriji și vor folosi diferite jocuri de împerechere. Dacă femelei îi place, atunci va reacționa cu aceleași acțiuni.

După concepție, femela va rămâne însărcinată timp de 22 de luni, iar aceasta este cea mai lungă perioadă sarcină înregistrată. Unele femele își induc travaliul, mâncând anumite plante.

Greutatea unui elefant nou-născut este de aproximativ 120 de kilograme. Puii de elefanți se nasc orbi, așa că se țin de coada mamei. Puiul de elefant are instincte de supraviețuire puțin dezvoltate, așa că mama și ceilalți membri experimentați ai turmei îl învață. Mama-elefant alege mai multe bone pentru a-l îngriji și, astfel, are timp pentru hrana ei pentru a produce suficient lapte.

Elefanții au cele mai mari creiere printre animalele terestre. Greutatea sa este de 5 kilograme. Se crede că elefanții au o gamă largă de comportamente și abilități. Se simt triști, îngrijorați, plictisiți, și, de asemenea, au anumite abilități de a practica muzică și desen.

Doar elefanții și oamenii au un ritual de înmormântare. Dacă unul dintre ei este bolnav, îi aduc mâncare și îl sprijină când stă în picioare. Dacă elefantul moare, familia încearcă să-l reînvie cu mâncare și apă. Când devine clar că este mort, turma tace. Adesea sapă un mormânt superficial și acoperă defunctul cu noroi și ramuri, apoi rămân lângă mormânt câteva zile. Dacă turma întâlnește întâmplător un elefant mort singuratic, atunci ei procedează la fel.

Elefanții comunică și cu alte turme care sunt mai departe, folosind diverse sunete și tropăind din picioare. Sunetele lor nu pot fi auzite de urechile umane.

Datorită apetitului ridicat, dinții elefantului se uzează foarte repede și se schimbă nu de 2 ori ca la oameni, ci de 6 sau 7 ori. Dinții noi cresc în partea din spate a gurii și ies treptat înainte, înlocuind dinții uzați. Când ultimii dinți se uzează, turma ajută elefantul la hrănire, în timp ce elefanții singuri mor de foame.

Elefanții sunt buni înotători, dar nu pot să sară sau să alerge. Aceștia au două tipuri de mers: mersul pe jos și mersul rapid, care este egal cu alergarea. De obicei, elefanții se deplasează cu o viteză de 2-6 km / h, dar pentru o perioadă scurtă de timp pot atinge viteze de până la 35-40 km / h.