Dar voi ați știut că leopardul zăpezilor iubește să-și mestece vârful cozii?

Acest mamifer carnivor face parte din familia felidelor. Habitatul acestui minunat animal cuprinde biotopurile de la 1500-4000 de metri deasupra nivelului mării, în zonele munților Pamir și chiar  pe vârfurile de 5000-6000 metri ale lanțului muntos Himalaya. Asemănările fizice cu leopardul sunt aproape exacte, cele estetice diferă – leopardul zăpezilor are blana de culoare puțin mai deschisă ca a leopardului, impregnată cu pete de culoare închisă și o lungime semnificativ mai mare a cozii.

Spre deosebire de alte ”pisici” mari, leopardul zăpezilor nu poate hârâi, în schimb se poate lăuda cu o coadă de mărimi semnificativ mai mari. Coada lui atinge mărimi egale cu lungimea propriului corp – 80-105 centimetri! Anume coada îi ajută să-și mențină echilibrul și să-și apere nasul de gerurile din habitatul său. Potrivit acestor fotografii, așa o coadă prinde bine și la mestecat.

%image_alt%

14-6

14-9

14-12

14-7