Ai știut că în Londra va fi construit un bazin suspendat între două clădiri?

В Лондоне построят подвесной бассейн между домами

În Londra, bazinul cu lungimea de 25 metri – Sky Pool, cu pereții transparenți va uni două clădiri cu 10 etaje. După cele spuse de creatori, această construcție va fi unică în lume.
Oamenii din bazin vor putea observa trecătorii de jos, de la o înălțime de 35 metri.
Dezvoltatorul proiectului este compania de design, Eckersley O’Callaghan, care a efectuat designul pentru mai multe magazine Apple din diferite orașe ale lumii.
Bazinul o să devină parte a complexului locativ Embassy Gardens în raionul Nine Elms, nu departe de centrul londonez și în apropiere de fosta stație electrică Battersea, care a ajuns să fie o atracție turistică după desființarea ei.
Designerii speră să finiseze lucrările până în 2019, dar în timp real o să fie foarte greu de realizat acest lucru, ținând cont de faptul, că bazinul o să fie fixat de două clădiri cu fundament diferit.

”În bătaia vântului aceste clădiri se clatină în mod diferit, din această cauză problema principală constă în faptul, că noi trebuie să plasăm construcția destul de fragilă între două clădiri, care nu se clatină într-o manieră sincronizată”, – a relatat inginerul Brian Eckersley în interviul acordat postului BBC.

Plastic transparent
В Лондоне построят подвесной бассейн между домами

Structura o să fie fixată cu ajutorul unor rulmenți speciali, care pot să compenseze, într-o oarecare măsură mișcările clădirii. Totodată trebuie de ținut cont de presiunea apei exercitată asupra pereților bazinului.

”Există structuri, care pot crăpa de la propria greutate, plus presiunea apei asupra pereților, pe care trebuie să o mențină. Și toată această greutate trebuie susținută de pereții clădirilor-piloni”,  a menționat Eckersley.

El a mai adăugat, că bazinul o să fie construit nu din sticlă obișnuită, dar din plastic transparent.

”Prin utilizarea sticlei organice se obține o structură cu mult mai transparentă, prin care refracția luminii are asemănări estetice cu refracția luminii prin apă. Din acest motiv nu vei putea face diferența dintre apa și pereții care o mențin, care apare prin utilizarea sticlei”, a menționat el.

Apa o să fie filtrată în permanență,  ca în interiorul bazinului sticla organică să fie mereu curată, iar exteriorul va fi îngrijit în mod regulat, ca și oricare altă suprafață din același material.

În discursul lui Sean Mulryan, directorul companiei Ballymore Group, care a comandat proiectul, se zice că, fiind în bazin, persoana o să se simtă de parcă ar pluti deasupra centrului Londrei.